//petroczmarika.gportal.hu
//petroczmarika.gportal.hu
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Bemutatkozás
 
Képi világunk!
 
Hang, dallam
 
Múló idő
 
Vallomás zenéről ...

 

 

Gondolatok...

Ének-zenei kapcsolatom, pályafutásom egyben az életem. Családom: Nagy öröm nekünk - Férjemmel és egyben Társammal, - hogy gyerekeink is örökölték a zene szeretetét, még ha nem is főállásban, vagy ahogy mondják, megszállottan mívelik. De a népzenétől a zsoltárokon keresztül a zenei műfaj sokrétüségében mindegyik megtalálta, az egyéniségének megfelelő, Őt felemelő zenét, dalt, amit kedvel.

Nekem meghatározó volt, hogy lelkész-családban nőttem fel. A zene, az ének és itt a zsoltárok szeretete – egy életre  célt adott. De nemcsak a zsoltárok, hanem a népdal, a magyar kincs és érték továbbadása is célommá lett.

Olyan tanáraim voltak, Akiknek az elkötelezettsége, zeneszeretete, műveltségük és emberségük mind hozzájárult, hogy a magyar zene, dal szószólója lehessek, ha kell „zenei-prédikátora”.

Közös ügy, a gyülekezeti éneklés. Sem teljes program, sem anyagi lehetőség, sem emberi hozzáállás nem áll rendelkezésünkre. Pedig egyéniségek, zenei professzorok, művészek világhirűek is vannak... Széttagoltságunk, egyéni harcunk-életünk, de emberi gyengeségünk is útjába áll, a közös összefogásnak, fellépésnek. Marad a jó bevált gyakorlat, végzik, azok akiknek ez a szívügye, mert leállni, vagy egy szép kérést visszautasítani nem lehet.

Tanítani, átadani, a zenevilágába bevezetni, eligazodni, megismerni a hangokat, annak képzését, a gyakorlás örömét, a teljes és szép éneklés erejét, mely kihat egyéniségünkre, környezetünkre. Mert nem az idézetek vezetnek bennünket, hogy ki és mit mondott, hanem a tapasztalás, hogy amit mondtak az valósággá lett. Énekkincsünk, legyen az népdal, vagy genfi zsoltárok mind-mind új és új lehetőségeket nyitnak meg előttünk.

Gyülekezeti éneklésünk egyik megújítója lehet a kántorképzés, a másik a gyülekezeti kórusok, de mindkettőhöz munkára, munkásokra, képzett és elkötelezett gyülekezeti vezetőkre, és - gyakorlásra van szükség.

 

 
Szívvel,lélekkel!
 
Hivatás
 
Iskolám
 
Kórusok
 
Református
 
Kántorképzés
 
Naptár
2024. Április
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Számok
Indulás: 2009-06-14
 

A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.