//petroczmarika.gportal.hu
//petroczmarika.gportal.hu
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Bemutatkozás
 
Képi világunk!
 
Hang, dallam
 
Múló idő
 
Vallomás zenéről ...

 

 

Gondolatok...

Ének-zenei kapcsolatom, pályafutásom egyben az életem. Családom: Nagy öröm nekünk - Férjemmel és egyben Társammal, - hogy gyerekeink is örökölték a zene szeretetét, még ha nem is főállásban, vagy ahogy mondják, megszállottan mívelik. De a népzenétől a zsoltárokon keresztül a zenei műfaj sokrétüségében mindegyik megtalálta, az egyéniségének megfelelő, Őt felemelő zenét, dalt, amit kedvel.

Nekem meghatározó volt, hogy lelkész-családban nőttem fel. A zene, az ének és itt a zsoltárok szeretete – egy életre  célt adott. De nemcsak a zsoltárok, hanem a népdal, a magyar kincs és érték továbbadása is célommá lett.

Olyan tanáraim voltak, Akiknek az elkötelezettsége, zeneszeretete, műveltségük és emberségük mind hozzájárult, hogy a magyar zene, dal szószólója lehessek, ha kell „zenei-prédikátora”.

Közös ügy, a gyülekezeti éneklés. Sem teljes program, sem anyagi lehetőség, sem emberi hozzáállás nem áll rendelkezésünkre. Pedig egyéniségek, zenei professzorok, művészek világhirűek is vannak... Széttagoltságunk, egyéni harcunk-életünk, de emberi gyengeségünk is útjába áll, a közös összefogásnak, fellépésnek. Marad a jó bevált gyakorlat, végzik, azok akiknek ez a szívügye, mert leállni, vagy egy szép kérést visszautasítani nem lehet.

Tanítani, átadani, a zenevilágába bevezetni, eligazodni, megismerni a hangokat, annak képzését, a gyakorlás örömét, a teljes és szép éneklés erejét, mely kihat egyéniségünkre, környezetünkre. Mert nem az idézetek vezetnek bennünket, hogy ki és mit mondott, hanem a tapasztalás, hogy amit mondtak az valósággá lett. Énekkincsünk, legyen az népdal, vagy genfi zsoltárok mind-mind új és új lehetőségeket nyitnak meg előttünk.

Gyülekezeti éneklésünk egyik megújítója lehet a kántorképzés, a másik a gyülekezeti kórusok, de mindkettőhöz munkára, munkásokra, képzett és elkötelezett gyülekezeti vezetőkre, és - gyakorlásra van szükség.

 

 
Szívvel,lélekkel!
 
Hivatás
 
Iskolám
 
Kórusok
 
Református
 
Kántorképzés
 
Naptár
2020. Június
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Számok
Indulás: 2009-06-14
 

Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon,nagyon sok,asztrológiai, ezoterikus anyag valamint szoftverek találhatóak,mind Neked!    *****    A horoszkóp fontos információk összessége,rendeld meg most és 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp lesz az ajándékod!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos,hogy belenézz,ha most rendeled meg,ajándékod + 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!