//petroczmarika.gportal.hu
//petroczmarika.gportal.hu
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Bemutatkozás
 
Képi világunk!
 
Hang, dallam
 
Múló idő
 
Vallomás zenéről ...

 

 

Gondolatok...

Ének-zenei kapcsolatom, pályafutásom egyben az életem. Családom: Nagy öröm nekünk - Férjemmel és egyben Társammal, - hogy gyerekeink is örökölték a zene szeretetét, még ha nem is főállásban, vagy ahogy mondják, megszállottan mívelik. De a népzenétől a zsoltárokon keresztül a zenei műfaj sokrétüségében mindegyik megtalálta, az egyéniségének megfelelő, Őt felemelő zenét, dalt, amit kedvel.

Nekem meghatározó volt, hogy lelkész-családban nőttem fel. A zene, az ének és itt a zsoltárok szeretete – egy életre  célt adott. De nemcsak a zsoltárok, hanem a népdal, a magyar kincs és érték továbbadása is célommá lett.

Olyan tanáraim voltak, Akiknek az elkötelezettsége, zeneszeretete, műveltségük és emberségük mind hozzájárult, hogy a magyar zene, dal szószólója lehessek, ha kell „zenei-prédikátora”.

Közös ügy, a gyülekezeti éneklés. Sem teljes program, sem anyagi lehetőség, sem emberi hozzáállás nem áll rendelkezésünkre. Pedig egyéniségek, zenei professzorok, művészek világhirűek is vannak... Széttagoltságunk, egyéni harcunk-életünk, de emberi gyengeségünk is útjába áll, a közös összefogásnak, fellépésnek. Marad a jó bevált gyakorlat, végzik, azok akiknek ez a szívügye, mert leállni, vagy egy szép kérést visszautasítani nem lehet.

Tanítani, átadani, a zenevilágába bevezetni, eligazodni, megismerni a hangokat, annak képzését, a gyakorlás örömét, a teljes és szép éneklés erejét, mely kihat egyéniségünkre, környezetünkre. Mert nem az idézetek vezetnek bennünket, hogy ki és mit mondott, hanem a tapasztalás, hogy amit mondtak az valósággá lett. Énekkincsünk, legyen az népdal, vagy genfi zsoltárok mind-mind új és új lehetőségeket nyitnak meg előttünk.

Gyülekezeti éneklésünk egyik megújítója lehet a kántorképzés, a másik a gyülekezeti kórusok, de mindkettőhöz munkára, munkásokra, képzett és elkötelezett gyülekezeti vezetőkre, és - gyakorlásra van szükség.

 

 
Szívvel,lélekkel!
 
Hivatás
 
Iskolám
 
Kórusok
 
Református
 
Kántorképzés
 
Naptár
2021. Április
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
 
Számok
Indulás: 2009-06-14
 

SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.